Geplaatst op

Geen Plastic Koffiebekers Meer

Waarschijnlijk ben jij bij ons blog terecht gekomen omdat je milieubewuster wilt leven. Dat is logisch, en wij gaan jou daarbij helpen. In verschillende artikels gaan wij jou helpen met onze tips en tips van anderen. De post van vandaag gaat over het stoppen met gebruiken van plastic koffiebekers.

 

Als je thuis bent snap ik dat je waarschijnlijk gewoon koffie of thee drinkt uit een beker die je daarna weer afwast en opnieuw gebruikt. Maar als je ergens onderweg koffie drinkt dan drink je het waarschijnlijk uit een plastic bekertje. Ik deed dat vroeger ook altijd, sinds een jaar ben ik overgestapt op herbruikbare bekers.

Als ik onderweg naar mijn werkt bijvoorbeeld koffie ga halen bij de Starbucks of bij de MacDonalds, dan vraag ik aan degene die de koffie maakt of hij/zij het in mijn eigen beker kunnen doen. In het begin vond ik het heel raar om te vragen. Maar je moet bedenken waar je het voor doet, wat wil je liever? Je eigen ego redden en ‘normaal’ zijn of iets goeds doen voor het milieu. Ik moet zeggen dat ik het nog steeds wel ongemakkelijk vindt, maar ik doe het toch.