Geplaatst op

Milieu Bewust Boodschappen Doen

Waarschijnlijk ben jij bij ons blog terecht gekomen omdat je milieubewuster wilt leven. Dat is logisch, en wij gaan jou daarbij helpen. In verschillende artikels gaan wij jou helpen met onze tips en tips van anderen. De post van vandaag gaat over milieu bewust boodschappen doen.

Zelf doe ik mijn boodschappen altijd gewoon in een supermarkt. Niet bij een groenteboer, bakker of slager. Het is makkelijker om bij de groenteboer te zeggen dat je geen plastic zakje hoeft dan bij de supermarkt. Meestal doe ik gewoon geen plastic zakje om mijn groente, maar leg ik het gewoon los in mijn mandje. Het is niet heel handig en fris, maar we doen er alles aan om de wereld te redden! Meestal doe ik of alles wat los ligt zoals mandarijnen wel in een plastic zakje, maar om bananen doe ik natuurlijk geen zakje het namelijk ook niet vies aangezien je de schil eraf haalt. Als ik verschillende soorten broodjes haal stop je ze allemaal samen in één plastic zakje het is wel iets meer werk voor de persoon achter de kassa want die moet alles precies gaan tellen en uit elkaar halen.

 

Zoals je hier hoort gebruik ik dus nog wel af en toe plastic, maar al het plastic wat ik gebruik hergebruik ik weer. Het zakje waar ik bijvoorbeeld de mandarijnen in had gestopt gebruik ik weer voor in de prullenbak in de badkamer. En het zakje van de paprika gebruik ik voor het eten van mijn kind. Ook is (bijna) al het eten wat ik koop biologisch en vegetarisch. Af en toe eten we vlees, misschien één keer in de week en dat zijn dan ook maar drie rundervinkjes met z’n vijven. Ook is een goede tip om als je dan een keer vlees wilt eten om kip te eten en geen rund, kippen hebben veel minder water en voer nodig dan koeien en je houd meer vlees over. Maar goed, dit artikel gaat niet over geen vlees eten maar over milieu bewust boodschappen doen, dat wordt weer een ander artikel.

Vaak bestel ik eten boxen bij bijvoorbeeld Willem en Drees of ik koop de buitenbeentjes van het groenten. Het overgrote deel van oogsten wordt weggegooid omdat ze niet mooi genoeg zijn. Vaak zie je namelijk in de winkel alleen de hele recht komkommers, maar denk je nou echt dat alle komkommers er zo mooi uitzien. Nee, en die worden allemaal weggegooid.

 

Ik denk dat ik nu de beste tip ga geven. Er zijn speciale zakken vak stof die je kan hergebruiken, je doet er je groente, fruit, brood of iets anders in en gebruikt hem de volgende keer weer opnieuw. Af en toe was je hem en gebruikt hem weer. Hierdoor zorg je ervoor dat er veel minder plastic zakjes hoeven te worden gebruikt. Dus kom in actie!

 

Link > Herbruikbare zakjes.